Afdrukken

Jeroen Bosch als naamgever

Aan 13 februari 2009.

 

De achtergrond van deze unieke naam voor een wielersport vereniging is gelijk een drieluik, drieledig.1. Jeroen Bosch is “het icoon” van de stad ’s-Hertogenbosch.     
2. Jeroen Bosch schilderde over het leven, met haar lusten en lasten.  Hij toonde de dwaasheid van de mensheid, en stelde het falen van de menselijke moraal aan de kaak. Kenners van de wielersport weten dat de gebeurtenissen in het wielerpeloton, de spiegel zijn van het dagelijkse leven.
3. Jeroen Bosch stelt,  eerlijkheid en oprechtheid van de mensen centraal.  Zij die zich hier niet aan houden worden verketterd en nagehoond. Een Jeroen Bosch coureur zal dan ook altijd op deze belangrijke moraal de strijd in het peloton moeten aangaan.

Daarnaast is er een tweede drieluik van redenen;

1. 10 % van de leden van CCJB heten ook Jeroen,  dit berust echter op toeval, maar is leuk te weten.
2. Dat het beroemde  Circus Jeroen Bosch als een bonte stoet over de bergen trekt, waarmee een directe associatie te leggen is met het wielercircus, in een zware berg etappe.
3. Jeroen Bosch is geboren in het huis wat gelegen is aan de markt genaamd “de kleine winst” waarmee een directe link te leggen is naar de club kas.Logo ccjb

Kortom genoeg verklaringen over het hoe en waarom van de naam
Coureurs club Jeroen Bosch

uitdaging