Afdrukken

CoureursClub Jeroen Bosch

Aan 10 januari 2009.

Coureurs Club Jeroen Bosch  is mede gestart als ordinaire caféweddenschap om vanuit Diekirch naar Valkenswaard te fietsen.
Voeg daar aan toe een bestaand groepje wielervrienden met de discipline om elke woensdag en zondag te fietsen en aansluiting is snel gevonden.

Onder de naam CC De Slaapzak is de barre tocht van Diekirch naar Valkenswaard in 2007 voltooid met een mooie donatie aan diverse goede doelen. Uitgezonderd een aantal fietsen op marktplaats, had een aantal van de deelnemers aan de tocht de smaak te pakken. Na een selectie uit de lokale wielertalenten was de oprichting op 22 februari 2008 in Café De Unie een feit.
Na een verkiezing voor een aansprekende naam kwam Jeroen Bosch uit de bus. Het feit dat er zeven Coureurs de naam Jeroen dragen en bij de oprichting aanwezig waren had hier niets mee te maken.

De Tuin der Lusten ligt immer in het verschiet na een afmattende de training of koers. Mede uit dit vooruitzicht putten wij onze ambitie, maar ook in de Bossche wielertraditie herkennen wij onze voorbeelden. Met Gerrit Schulte als bekendste exponent van de Bossche wielertraditie.

Met een gezonde mix van talenten en waterdragers werken we als CC Jeroen Bosch wekelijks van maart tot november twee maal per week een training af. Vanwege de intensiteit van deze training is aanwezigheid op iedere training niet noodzakelijk en versterking van het peloton door anderen is altijd welkom.

Al dit beulswerk om te kunnen schitteren in de koersen waaraan we regelmatig deelnemen. Om in de koers onze prachtige kleuren te kunnen verdedigen is een lidmaatschap wel gewenst.

Voor meer informatie over CoureursClub Jeroen Bosch kunt u deze link raadplegen.

uitdaging