Column

Afdrukken

DE GERRIT sChULTe CULTUUR CLASSIC (GSCC 2013)

Geschreven door Klepper Aan woensdag 16 oktober 2013 14:23.

De Bossche reusDat ons CULT icoon Gerrit Schulte na; Trier, Leuven, Düsseldorf, Valkenburg, en Arnhem zijn naam voor de zesde maal aan het jaarlijkse club uitje van CCJB aan Monschau heeft verleend mag als een sChULTereel hoogstandje worden gezien. In de geest van Gerrit werd ieder jaar naar een bestemming gezocht alwaar Gerrit zijn sportieve sporen heeft nagelaten en waar wij het zilte zoet van een zwaar bevochten heroïsche overwinning kunnen snuiven en het hemelsblauw kunnen achterlaten. Dit jaar was het echter niet een zege of een historische heldendaad van ons icoon, maar lag de binding louter en alleen in de naam van ons gerieflijk onderkomen. DE LANGE MAN refereert immers direct aan de geuzen naam van Gerrit "De lange" annex "de Bossche reus". Een betere locatie voor deze 6e editie was dan ook niet denkbaar.

Afdrukken

Waargebeurt uit het dagboek van Klepper

Geschreven door Klepper Aan woensdag 20 maart 2013 21:32.

Zondagdagochtend, 10 maart 2013 ,
Halfzeven, Klepper ontwaakt voor zijn eerste
kilometers op de weg in het nieuwe wielerseizoen.
Stilletjes glip ik uit bed om m'n vrouw niet te
wekken en verdwijn in alle stilte in de badkamer.

Afdrukken

Strontziek

Geschreven door Klepper Aan dinsdag 16 oktober 2012 09:27.

Dat de CCJB'ers die beroepshalve het dichtst bij de verboden snoeppot werken, het CCJB peloton hun sportieve wil opleggen is na het schokkende USADA rapport over the Boss net zo logisch als dat onze penning meester, waarschijnlijk nooit Nederlands kampioen wielrennen zal worden.(later in deze column hierover meer)

Recent bezoek aan het Bossche ziekenhuis wat haar naam te danken heeft aan een befaamd wielergezelschap wat met regelmaat in café de Unie samenschoolt, confronteerde mij met een waarneming die ik bij deze onder ede voor al mijn wielervrienden wil afleggen.

Afdrukken

GERRIT en TOOS SCHULTE CLASSIC 2012 – UITGEREDEN of UITGETREDEN

Geschreven door Klepper Aan woensdag 26 september 2012 11:57.

Over  275 kilometer (slechts 8 km meer als de één daagse afstand tijdens  het WK) voerde het prachtige parcours van de GSC 2012 ons over de Utrechtse heuvelrug, met ploertendoders als de Amerongse en Grebbe berg, de Westerbouwing en de Veluwe zoom met de roemruchte Posbank als onbetwistbare scherprechter. Totaal heb ik de wielen op mijn niet met Strava geijkte teller 9 uur en 20 minuten draaiend gehad. Hetgeen neerkomt op een rijdend gemiddelde van 29,5 km per uur. Kapot achterwiel, Kopje koffie, appelpuntje, banaantje en een veerpontje  hebben ons in totaal ruim 10 uur fietsend van huis en haard weggehouden.

Afdrukken

Cultuur Club Jeroen Bosch

Geschreven door Klepper Aan donderdag 20 september 2012 22:38.

De naderende Gerrit Schulte Classic, doet weer beseffen dat de bladeren gaan vallen en het CCJB wielerseizoen stilaan tegen zijn eind aan loopt. Medio oktober/november nog één maal alles uit de kast tijdens de snert rit, om na afloop van deze afsluiter nog één maal de TV aan te zetten om de koers van de vallende bladeren (ronde van Lombardije) live te aanschouwen. Hiermee worden de donkere dagen voor kerst definitief ingeluid. Het lange wachten op de ledenvergadering op Zaterdag 26 januari 2013 kan beginnen.

Dat deze vergadering een memorabel moment zal gaan worden staat vast. CCJB viert in Januari 2013 immers het 5 jarig bestaan (komt dus allen). Naast het traditionele gekrakeel over het al dan niet te hoge tempo van het steeds driester wordende CCJB peloton en de aan te houden snelheid in het eerste uur zullen de voetjes van de vloer gaan. Om die reden is het wellicht handig om voor alle jonge vaders binnen de club nu al oppas te regelen, zodat de partners in de feestvreugde kunnen delen. Want om nu de hele avond met elkaar te staan klef bekken zie ik, hoezeer ik mijn wielervrienden ook koester niet zitten.

Naast vergaderen en dansen zal er op deze heugelijke dag natuurlijk ook weer iets cultureels te beleven zijn.

Coureurs Club Jeroen Bosch heeft immers ook nog een Culturele wieler ambitie hoog te houden.