Afdrukken

DE GERRIT sChULTe CULTUUR CLASSIC (GSCC 2013)

Geschreven door Klepper Aan 16 oktober 2013.

De Bossche reusDat ons CULT icoon Gerrit Schulte na; Trier, Leuven, Düsseldorf, Valkenburg, en Arnhem zijn naam voor de zesde maal aan het jaarlijkse club uitje van CCJB aan Monschau heeft verleend mag als een sChULTereel hoogstandje worden gezien. In de geest van Gerrit werd ieder jaar naar een bestemming gezocht alwaar Gerrit zijn sportieve sporen heeft nagelaten en waar wij het zilte zoet van een zwaar bevochten heroïsche overwinning kunnen snuiven en het hemelsblauw kunnen achterlaten. Dit jaar was het echter niet een zege of een historische heldendaad van ons icoon, maar lag de binding louter en alleen in de naam van ons gerieflijk onderkomen. DE LANGE MAN refereert immers direct aan de geuzen naam van Gerrit "De lange" annex "de Bossche reus". Een betere locatie voor deze 6e editie was dan ook niet denkbaar.

De lange manHulde aan het organiserend comité om op deze subtiele wijze de diepe frustratie van de SChULTurele wielerstichting A L' Honneur des Coureurs Cycliste (HDCC) van nog wat extra lading te voorzien. Daar waar Den Bosch er alles aan doet, om ons icoon in de vergetelheid te doen geraken, heeft de gemeente Monschau de moeite genomen een compleet hotel naar onze held te vernoemen. Hierdoor hebben wij nu ook een CCJB waardig home ter beschikking van waaruit wij de klimmers benen kunnen harden.

Na het gemeentelijk & bestuurlijke debacle, door te kiezen voor de karakterloze en fantasieloze naam "paleisbrug" in plaats van "de lange". Heeft Gerrit vanuit de wielerhemel er inmiddels god zij dank hoogst persoonlijk voor zorg gedragen dat bouw van deze potsierlijke brug inmiddels stil is komen te liggen. Het lange wachten op een normaal norm besef van onze heren gemeente bestuurders kan beginnen. HDCC is zich op dit moment aan het bezinnen en overweegt nu om de Jheronimus toren spontaan om te dopen tot "de Bossche reus"!!

Alsof het niet op kan, hebben wij ook nog eens uit betrouwbare bron vernomen dat onze zwabberaar een schrijven van Brabant CULTURELE hoofdstad heeft ontvangen, waarin het verzoek te lezen stond, of de naam van de prestigieuze veldrit de GPB (Grote Prijs Brabant) niet verandert kon worden in de GPR(Grote Prijs Rombouts). Over alles is te praten sprak de coureur die er zijn hand er niet voor omdraait om altijd met grote omwegen indirect naar de finish te rijden. Om zijn dreigement kracht bij te zetten, was één telefoontje van onze top jurist met zijn collega’s de gebroeders Anker uit Friesland voldoende. Brabant Culturele hoofdstad beet in het stof en de ere titel kwam toe aan Leeuwarden. We herinneren ons allen de bedrukte en geslagen blikken van onze eens zo trotse stads bestuurders. De wraak van Gerrit en CCJB is immer hard maar rechtvaardig. Het indirect positieve effect van deze Brabantse domper is wel dat er weer 45 miljoen euro in Brabant beschikbaar is gekomen die aan kunst en cultuur besteed zal moeten gaan worden. Nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

 


 Brabant heeft 45 miljoen euro over na mislukken 'Culturele Hoofdstad 2018'

Gepubliceerd: 4 okt 2013 17:07 Laatste update: 4 okt 2013 17:27 Algemeen
Nadat Eindhoven niet werd uitgekozen als Culturele Hoofdstad 2018, heeft de provincie ineens 45 miljoen over. Dat meldt Omroep Brabant.


 

 Marianne VosNa al deze inleidende prietpraat terug naar de GSCC 2013. Het seizoen zit er weer bijna op. Na de afsluitende snert rit kunnen de haren op de gladgeschoren CCJB benen weer blijven staan en mogen de gepijnigde ruggen eindelijk worden gerecht. Hé klepper Is dit die laatste rot klim naar ons hotel vroeg een 64 jarige jongeling mij quasi nonchalant om vervolgens met een rot gang van mij weg te fietsen. Alsof klepper, krabber heette, wat voelde ik mij een prutser. Gelukkig zag ik voor mij de voorzitter, in de eerste 25 meter van de klim weer eens klassiek blufpoker spelen, Terwijl de hellingshoek nog geen 4% was sprak hij de opportunistische woorden “Ik klim weer eens schouder aan schouder naast Roderick omhoog!!” Gelukkig stond zijn auto aan de voet van de volgende berg klaar en wist de voorzitter op deze slinkse wijze de schande van de bezembus te ontlopen. Naast alle hilariteit is het ook de onderlinge waardering naar elkaar toe wanneer iemand net een wiel weet vast te houden of op zijn tandvlees moe en leeg gestreden alleen boven komt. De mengeling van sport, plezier, wielerpassie en bier drinken maakt de GSC uniek. De onderlinge band worden weer eens aangehaald. De krachtsverhoudingen worden geëvalueerd en iedereen weet, dat goed de winter door komen een doel moet zijn om weer fris aan het voorjaar te kunnen beginnen. In totaal had ik tijdens de GSC 175 km met een gemiddelde van ruim 25 km per uur op de teller staan. Als statisticus heb ik mijn archief nog eens geraadpleegd. In 2009 heb ik over eenzelfde afstand LBL gereden met een gemiddelde van 21 km per uur. Voor iemand van 50 plus die besluit te gaan fietsen zit er dus nog positieve sportieve rek in. Voor de mannen die de 60 gepasseerd zijn, ligt dit fysiologisch gezien compleet anders. De rek er dan helaas helemaal uit. Een beschermde status is het enige wat wij als club dan nog kunnen bieden. Bevers, gedraag je daar dan ook naar neem een voorbeeld aan je collega Wijga. Klepper wordt er namelijk nog liever door een vrouw afgereden als door een 64 jarige eigenaar van een reclamebureau. Ergo – Chapeau, Frans je hebt erg sterk gereden. Tijdens de GSC werd ook al weer volop gesproken en gespeculeerd over de naderende Grote Prijs van Brabant, het CCJB Sinterklaas feest op zondag 1 december voor de CCJB kids, de LTFP Leuven - Den Bosch, de jaar vergadering, de club kampioenschappen en het NK voor liefhebbers. Heren Coureurs wat hebben wij voor de komende tijd weer veel om naar uit te kijken en dat voor een schamele 60 euro per jaar. Met de complimenten van Marianne mogen we zeggen dat de wielercultuur in Den Bosch is in de vijf jaar van ons bestaan duidelijk weer op niveau aan het terugkomen is.


De GPB van afgelopen zaterdag mag recht het begrip grote in haar naam dragen. Een top evenement en een cadeautje voor alle wielerliefhebbers. De betrokkenheid maar zeker ook de aanwezigheid van een groot aantal CCJB’ers geeft aan dat wij een bijzonder Wielerclubke hebben, die de wielersport en haar CULTUUR in onze stad waar altijd wel wat, op of over te zeiken valt weer enig cachet geeft. Het voorstel is dan ook om op de komende ledenvergadering naast CCJB LTFP en HDCC de enige drie letterige afkorting GSC om te dopen in de GSCC (Gerrit Schulte Cultuur Classic). Wij moeten toch zelf ook iets onzinnigs op onze ledenvergadering hebben om over door te zeiken. KLEPPER