Afdrukken

Cultuur Club Jeroen Bosch

Geschreven door Klepper Aan 20 september 2012.

De naderende Gerrit Schulte Classic, doet weer beseffen dat de bladeren gaan vallen en het CCJB wielerseizoen stilaan tegen zijn eind aan loopt. Medio oktober/november nog één maal alles uit de kast tijdens de snert rit, om na afloop van deze afsluiter nog één maal de TV aan te zetten om de koers van de vallende bladeren (ronde van Lombardije) live te aanschouwen. Hiermee worden de donkere dagen voor kerst definitief ingeluid. Het lange wachten op de ledenvergadering op Zaterdag 26 januari 2013 kan beginnen.

Dat deze vergadering een memorabel moment zal gaan worden staat vast. CCJB viert in Januari 2013 immers het 5 jarig bestaan (komt dus allen). Naast het traditionele gekrakeel over het al dan niet te hoge tempo van het steeds driester wordende CCJB peloton en de aan te houden snelheid in het eerste uur zullen de voetjes van de vloer gaan. Om die reden is het wellicht handig om voor alle jonge vaders binnen de club nu al oppas te regelen, zodat de partners in de feestvreugde kunnen delen. Want om nu de hele avond met elkaar te staan klef bekken zie ik, hoezeer ik mijn wielervrienden ook koester niet zitten.

Naast vergaderen en dansen zal er op deze heugelijke dag natuurlijk ook weer iets cultureels te beleven zijn.

Coureurs Club Jeroen Bosch heeft immers ook nog een Culturele wieler ambitie hoog te houden.

De afgelopen maanden is de stichting HDCC die in het leven is geroepen om het 5 meter hoge wielermonument "de IJzeren held" in de stad te krijgen druk geweest om subsidies en fondsen te werven. Contacten met bedrijven zijn aangeknoopt en er is naar het juiste draagvlak binnen de wielerwereld en de gemeentelijke autoriteiten gezocht.

Sommige processen verlopen crescendo, maar er zijn zoals in iedere symfonie ook stukken die in adagio geschreven worden. HDCC, zal wanneer de immer streng maar rechtvaardige voorzitter in de overvolle agenda van de ledenvergadering tijd wil vrijmaken, hierover verslag doen. Feit is en blijft, dat conform het credo van Thijs Zonneveld tijdens onze laatste vergadering in het kader van "Die berg komt er", wij nu ook durven en moeten zeggen "dat beeld komt er"!!

Rest nog het literaire wielercafé dat, zoals altijd, onze vergadering omlijst. Dit jaar hebben Dries van Agt en Jan Siebelink toegezegd te komen. Tevens heb ik verzocht of onze stadsdichter Gé, in dit culturele programma zijn nieuwe prachtige ode aan het wielrennen wil komen voordragen.

Om kort te gaan, plannen en ideeën genoeg. Nu nog een stampvolle kroeg en ons 5 jarig jubileum kan niet meer kapot.

Helaas, moet er eerst nog wat gefietst worden. Een prachtige route onder perfecte omstandigheden brengt ons dit jaar naar een plaats waar Gerrit helaas nooit het zegegebaar heeft kunnen/mogen maken. Voor hen die willen weten wat Schulte zonder zegegebaar dan wel met Arnhem verbind is het antwoord simpel. Gerrit Schulte was ambassadeur van de Tour de Frats. Een wielertocht/vakantie voor kinderen uit kans arme gezinnen. De ronde bestaat nog steeds en leeft vandaag de dag nog steeds voort onder de naam Ome joop's Tour http://www.omejoopstour.nl

De komende dagen zullen wij om ons icoon Gerrit Schulte in ere te houden en het zegegebaar als nog uit zijn naam maken. Daarna is het tijd voor de drie B's - Bier, BBQ en Bedje. Want de tour win je in bed.

Prachtsport, dat wielrennen! Had er veel eerder aan moeten beginnen.

Klepper