Afdrukken

5 jarig ontstaansjubileum CCJB in stijl verreden

Geschreven door Klepper Aan 30 augustus 2012.

Afgelopen weekend was het op de kop af 5 jaar geleden dat WC de slaapzak zich aan de start van 250 kilometer lange monstertocht Diekirch – Valkenswaard meldde. Het zootje ongeregeld had onder leiding van onze huidige penningmeester Bob een sponsor bedrag van rond de 30.000 euro bijeen geschraapt en alleen dat gegeven gaf ons carte blanche om niet gehinderd door enige voorkennis vol vertrouwen de eerder genoemde heldentocht aan de conduitestaat toe te voegen. Met de blijheid van een zwakzinnige, arriveerden wij dankzij happybus in een “vermeende bloedvorm” in Diekirch.  Nooit, zal ik het moment vergeten toen wij Diekirch uitreden en ik op het kleinste verzet met veel moeite de eerste hobbel in de weg, aan het trotseren was, Jos van Grinsven hijgend en puffend de volgende zin uitsprak; “Gelukkig hebben wij de bergen nu wel zo’n beetje hadden gehad”. Wat restte is geschiedenis. Nooit heeft het bier aan de finish zo goed gesmaakt, als toen....

Bekijk het hele album

Dat het Bier toen naar meer smaakte, werd duidelijk toen wij in Januari 2008 de oproep kregen om aan de hand van het succes van WC de Slaapzak bijeen te komen om na te denken over de oprichting van een heuse wielerclub.

Coureurs Club Jeroen Bosch was geboren. De slaapzakken van weleer, waren heren van stand geworden. Het Club tenue, “het hippe boykes pekske” werd het uithangbord voor nieuwe wielersport activiteiten in ’s-Hertogenbosch. Dat in de CCJB kleding de Oeteldonkse vlag prominent verwerkt moest worden stond vast. CC staat immers niet alleen voor Coureurs Club maar ook voor Carnavals Club. Sfeer en gezelligheid blijft binnen CCJB naast snoei hard fietsen dan ook een zeer belangrijk element. Dat de Oeteldonkse vlag op ons tenue binnen het wel en wee van CCJB echter nog meer gevolgen heeft, werd het afgelopen weekend duidelijk.

Een complete raad van precies 11 coureurs onder leiding van het aanwezige gezag bestaande uit; Prins Erwindeiro en zijn Adjudant H. Wijgergraag hebben het ontstaan en het bestaan van CCJB gevierd door 5 jaar na dato wederom deel te nemen aan Diekirch - Valkenswaard. 5 jaar fietsen heeft ons geen wind eieren gelegd. Een snelle tijd, een hoog gemiddelde, probleemloze passages van de hoogste cols, kortom het mee doen aan het evenement wat aan de wieg van ons CCJB heeft gestaan was een doorslaand succes.

Wij bedanken onze CCJB ministerraad van 11 voor hun getoonde bezieling en inzet om het 5 jarig jubileum van CCJB sportief kracht bij te zetten en te vieren.

1.Jos.Frush, 2.Michiel.Ruiter, 3.Jos.Hendriks, 4.Jan.v.Zoggel, 5.Marcel.Daniels, 6.Paul.v.Puijenbroek, 7.Jeroen.Delleman, 8.George.Constant 9.Arjan.v.Stekeleburg 10.Marnix. Koolen, 11.Pim.Foppele.

Jullie namen staan in de CCJB annalen. Naast deze geweldige kanjers (ik lijk sakkernondedju Erica Terpstra wel) nog een groot woord van dank namens alle deelnemers aan de vader van Jos Frush en de vriendin van Marnix. Zonder jullie hulp, waren ze nergens.
Rest klepper nog onze jongste telg welkom te heten. Juul Derks is met 3540 gram, 52 centimeter en sterke benen in potentie een goede tijdrijder. Inmiddels is hij reeds bij Kivada naar zijn eerste fietsje gaan kijken. Roderick en mama, Van harte.


Klepper