Afdrukken

DE SLEUTEL TOT SUCCES

Geschreven door Klepper Aan 09 juli 2012.

Sleutelbeen-JoNa George Bon is nu ook klepper ingewijd tot het illustere rijtje van matadoren van de weg met een gebroken sleutelbeen. Uitsluitend echte renners worden namelijk gekenmerkt door de beruchte Clavicula breuk.

Gisteravond tijdens de avondetappe vroeg Mart Smeets nog aan literair wielercafé spreker Thijs Zonneveld of hij zijn sleutelbeen wel eens gebroken had, waarop Thijs helaas voor hem ontkennend moest antwoorden. Zoals bekend heeft Thijs ook geen overweldigend palmares. Daar tegenover zaten de twee grootste wielerdames (Marianne en Annemiek) die het vaderlandse wielrennen momenteel rijk is vol trots hun verhaal te doen over hun ruim bemeten helden statuur n.a.v. hun uiterst pijnlijke ervaringen rond deze klassieke coureurs aandoening. Je bent namelijk pas coureur, wanneer je hierover mee kan praten. Thijs werd dan ook logischerwijs door de twee dames als een soort van mietje aan de kant gezet.

Het zijn dan ook uitsluitend de grote namen binnen de wielerwereld die de heroïek rond het gebroken sleutelbeen met elkaar mogen en kunnen delen. Van Lance Armstrong tot Samuel Sanchez, en van Marianne Vos tot Cancellara. Zoals duidelijk zal zijn het zijn alleen, de echt heel grote namen waar het sleutelbeen van breekt. Waarmee gelijk de verklaring van de titel van deze column gegeven is. 

Nu ook binnen CCJB de grote namen George(Hincapie)Bon en Klepper(zie foto) bijgeschreven kunnen worden(Roderick is ons enige tijd geleden reeds voorgegaan), huizen er binnen CCJB, heuse grootheden die gezegend zijn met de medische tatoeage van Het gebroken sleutelbeen!!! *, als status symbool waaraan je  uisluitend de echte renners kunt herkennen. 

*Klepper wet niet of Piet en René inmiddels ook getekend zijn door dit leed, anders is hun statuur dalend???

De 6 weken gedwongen rust vormen de ideale basis voor groots herstel. Na 6 weken zal de coureur na zijn breuk weer genadeloos kunnen uithalen. Het is bekend dat alle renners na een opgelopen sleutelbeen breuk sterker komen dan ooit tevoor. 
Van het weekend zei klepper dan ook tegen zijn vrouw.
“De tacx moet dit jaar op vakantie mee, anders heb jij de komende weken geen gezellige vent, voor je tent”.

Bij deze wenst uw trouwe columnist u allen dan ook een mooie en bovenal gezonde wielervakantie toe.
Klepper.

PS. Het doet verrekkes zeer en leuk is iets anders! Tot eind augustus.