• Carras
  • BP Vismale
  • Cafe de Unie
  • Mackelenberg
  • annie-van-buul-2011
  • hens-on
  • invicta-zwart
  • Van den Udenhout
Afdrukken

CCJB Discipline

Geschreven door Klepper Aan 01 mei 2013.

Als oud KVV(KorteVerstandsVerbijstering)beroepsmilitair weet klepper als geen ander de waarde van een strakke organisatie & discipline op zijn merites te beoordelen en te waarderen. Het zal de trouwe lezers van kleppers column dan ook duidelijk zijn dat het de koning van de zinloze column, het met grote vreugde vervult dat het CCJB wielergenootschap tegenwoordig de training door een heuse disciplinaire donderpreek vooraf laat gaan. Commando Leensen, berucht om zijn strakke logistieke inzichten waardoor hij in zijn eentje sinds jaar en dag de AAT(aan en afvoer troepen)van het CCJB peloton vormt, spreekt het trappelende peloton de laatste zondagen krijgshaftig toe. Met een niet mis te verstaan GEEEEEF ACHT!!!, wordt de zondagsrust gebiedend edoch vriendelijk verstoort. De coureurs zwijgen en klimmen bij de eerste commando´s gedwee in de houding naast de fiets.

Mannen, de vijand komt vandaag uit noordelijke richting. Het plan is dat wij onze tegenstander wederom frontaal zullen gaan aanvallen om daarna de aftocht in zuidelijke richting te blazen. We peilen ons kompas deze morgen dus in noordelijke richting. Vandaag heeft Generaal Delleman de leiding. Het streven om in een langgerekt front de vijand 2 aan 2 te verschalken zal ook vandaag aan ons succes ten grondslag liggen. Op Ramkoers komen we pas in het derde uur van de aanval. Voor die tijd houden we ons tactisch schuil in het schuilbivak. Denk er aan dat het LUPA in de LIAZA zit. (lunch pakket in de linker achterzak) Duidelijk?, vragen? geen vragen. Het zondag ochtend intellect bij een gemiddelde CCJB’er haalt in de regel de 90 punten niet, waardoor alle info voor zoete koek wordt aangenomen en commando Leensen in de waan leeft dat hij duidelijke taal heeft gesproken. Het peloton komt in langzaam beweging.

Tot overmaat van ramp is het Generaal Delleman zelf die het gezag van commando Leensen in de eerste kilometers ondermijnd. Na ongeveer 2 kilometer begint hij met het zaaien van de nodige onrust. Ik betwijfel of de vijand vandaag wel uit het noorden komt de windmolen bij Treurenburg geeft aan de vijand uit het Oosten komt. We zullen ons in bij Tiel moeten ingraven!! Poneert de Generaal. Het kanonnen vlees laat zich zoals altijd gewillig meevoeren en volgt de Generaal die zichzelf niet in het lichtblauw maar in een autoritair zwart überhaupt Stormbahn Fuhrer pekske heeft gestoken. De lichtblauwe colonne volgt gedwee de generaal die met een volkomen fout strijdplan zijn troepen verder op stang jaagt. De soldaten van het asfalt volgen zonder nadenken afgestompt de Generaal. Achterin houdt commando Leensen de gelederen gesloten, ontsnappen is onmogelijk? Of toch!

Vlak voor Tiel, doemde een Y splitsing op. De keus om van de dijk af te gaan en de benen een paar seconden dijk afwaarts, rust te gunnen deed het merendeel van de colonne links aanhouden. Een paar krachtige rijders houden rechts aan en verkiezen de harde wind bovenop de dijk en zien hun kan schoon. Jaloers kijkt het grote peloton hoe de vluchters hun weg over de dijk willen voortzetten.
Plots, slaat de grote twijfel bij de vluchters toe. De keuze over de vraag welk lot de vluchters te wachten stond was niet moeilijk te beantwoorden.
Sterven in het wiel van Roderick of terugkeren naar de veilige ijzeren greep van de groep?
Tevreden zagen de Generaal en de Commando, hoe de vluchters zich na een paar 100 meter gewonnen gaven om zich vervolgens weer te onderwerpen aan het genadeloze regime van het immer voortjakkerende CCJB peloton.
Slechts 1 vluchter “de soldaat van Oranje Roderick hazelhoff Roelfzema” zelf hield stand en koos zijn eigen weg.
Niemand weet hoe het afgelopen zondag met deze eenzamen vluchter is afgelopen. Er gaan verhalen dat hij met de wind in de rug op de vlucht is geslagen, ook gaan er geruchten dat hij het CCJB peloton bewust heeft laten gaan om zich te prepareren voor de eerste club kampioenschappen van 8 juni.

Hoe het ook zei, De eenzame vluchter heeft het gelijk aan zijn zijde gekregen. De aanval is de beste verdediging en loont altijd de inspanning die eraan vooraf gaat. Aangekomen in Tiel, draaide de wind en konden ten we ten tweede male met de wind schuin van voren terug keren naar onze vesting stad. De Generaal en de Commando boden op het terras hun excuses aan voor de gemaakte compleet mislukte strategische keuzes. Wat een prachtig rondje had moeten worden werd een hel van 100 kilometer pure tegenwind.

Desondanks wil ik de mensen die het initiatief op zich hebben genomen om vooraf de afspraken en verantwoordelijken voor de rit aan te wijzen, complimenteren voor deze helden daad.
Het is om in de termen van Jeroen Bosch te spreken een Duivelse klus om een kudde woest trappende Bosschenaren met een grote bek na 100 km weer gemoedelijk op 1 terras samen te krijgen.
Jongens chapeau, ga zo door.

Klepper

uitdaging